Betöltés folyamatban...

Growww:a karriermotor

Hamar komollyá válik

Már 1300-an csatlakoztak MOL frissdiplomás programjához.
Mi a közös a pakisztáni Afrah Khanban, a romániai Gaega Danielában, a szlovákiai Peter Škrabákban és a magyar Kovács Blankában? Mind a négyen a MOL Growww program keretében építik karrierjüket.

„Az első években bekerült fiatalok közül néhányan már vezetői feladatokat látnak el.”"Mára képes vagyok folyamatokat önállóan menedzselni, és nem ijedek meg a kihívásoktól. Megtanultam, hogy egy kis kutatással, alapos munkával és tudásmegosztással bármilyen probléma megoldható" – az idézet a már említett Kovács Blankától származik, aki még frissdiplomásként jelentkezett a MOL-hoz.

Minden csúcsra vezető út egy jó döntéssel egy kezdődik
A MOL-csoport hét évvel ezelőtt indította útjára a Growww programot, hogy angolul jól beszélő, tehetséges, a szakmájuk és a cég iránt egyaránt elkötelezett kollégákkal erősítse tovább csapatát. A kezdeményezés egyébként a FRESHHH – a többfordulós tehetségkutató – nagytestvére, ugyanis a verseny díjazottjai automatikusan a Growww-ba kerülhetnek.

Akik itt kezdtek, már vezetőként dolgoznak
Érdemes egy kis számvetést tartani az utóbbi nyolc évről: 2007 óta több mint 1300 frissdiplomás csatlakozott a MOL-csoporthoz. De ami ennél még fontosabb, hogy a legtöbben még ma is ott dolgoznak. Az első években bekerült fiatalok közül néhányan már vezetői feladatokat látnak el. A felfedezett tehetségek a világ számos pontján, többek között: Magyarországon, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Olaszországban, Romániában, Pakisztánban, Csehországban, Lengyelországban és Irakban kaptak lehetőséget arra, hogy megcsillogtassák képességeiket.

Díjak, és ami mögöttük van
A program sikerét jelzi, hogy a Growww - a fent említett Freshhh-sel együtt - az Egyesült Államokban elnyerte a rangos ERE Recruiting Excellence Award díjat. De talán még a tekintélyes szakmai elismerésnél is többet jelentenek a program szervezői számára az egyik résztvevő, Afrah Khan szavai: „Itt, Pakisztánban a MOL az egyetlen vállalat, amely esélyt biztosít női mérnök gyakornokoknak az olajipar területén. A fő ok, amiért szerettem volna idejönni, hogy a MOL kitörési lehetőséget biztosít számomra.”

Akik itt kezdtek, már vezetőként dolgoznak