Betöltés folyamatban...

A társadalom motorjai

Nyeregben érzik magukat

Fogadjunk, eddig nem gyakran jutott eszedbe, hogy egy csapatnyi motorost kövess. Na, majd most!Gentlemen, start your engines!
2014-ben ismert televíziós személyiségek- köztük Harsányi Levente, Kárász Róbert, és Kovács Ákos - a MOL-lal karöltve hívták életre motorosok egyik legszervezettebb és legaktívabb közösségét: a Motoros Familyt. A cél, egyszerűen fogalmazva: rávenni a motorosokat, hogy minél több jót tegyenek környezetükben.

A cél, egyszerűen fogalmazva: rávenni a motorosokat, hogy minél több jót tegyenek környezetükben.”

Tagsági díj? Na, az nincs!
Már önmagában ritkaság, hogy a mozgalom tagjainak nem kell tagdíjat fizetniük. Sőt, a MOL, mint fő támogató egy Motoros Family Green Card kártyát is kibocsátott a tagoknak, így a család tagjaként jelentős kedvezmény jár az üzemanyag árából. A jövőben további cél, hogy elinduljon a motoros-barát benzinkutak kialakítása is.

Push the tempo!
„Nedves időben vigyázzunk a villamossíneken, a csatornafedeleken, a felfestéseken, a macskakövön és a fehér aszfalton, sárfelhordásokon, valamint a faleveleken, hiszen ezek nagyon tudnak csúszni ilyenkor. Ami a ruházatot illeti, mindenképp készüljünk - lehetőleg egyrészes - esőruhával, esőcsizmával, esőkesztyűvel, így biztosan nem fogunk bőrig ázni ” – a MOL Motoros Family egyik blog bejegyzéséből idéztünk. Persze hazánk legnagyobb motoros családja nem csak hasznos tanácsokkal segíti az utakat rovó motorosokat, hanem fesztivált szervez, vért ad, és ha kell, ott van a gátakon is.

Erre járnak
Az utakon kívül a mozgalommal a Facebookon (link: https://www.facebook.com/motorosfamily) is találkozhattok, de blogjukra (link: http://motorosfamily.blog.hu/) is érdemes hetente legalább egyszer rányitni, ugyanis sűrű és színvonalas, nem utolsó sorban pedig nagyon hasznos karitatív programokkal találkozhattok.

Véradástól faültetésig
A mozgalom nem csak szóban, hanem tettekben is kiáll a fontos társadalmi kérdések mellett. Ha kell véradást szerveznek, növényeket ültetnek, vagy éppen természeti katasztrófák helyszínén igyekeznek a legjobb tudásuk szerint segíteni. Nagy árvizekkor ők is ott voltak a gátakon, vagy ha kellett ételt osztottak a rászorulóknak. Ha szeretnél többet tudni róluk, érdemes akár Facebookon, akár az utakon valóban bekövetned őket!