Betöltés folyamatban...

Kinek a puli, kinek a pumi, kinek a darv és kinek a túzok…

A címben összesen négy nemzeti kincsünket rejtettük el a Kiskunságból.

Négy állatfaját, melyek szorosan kötődnek hazánk egyik legszebb és legregényesebb tájegységéhez. Mind a pásztorkutyákkal, mint a vadon élő madarakkal volt szerencsénk megismerkedni azokon a közösségi napokon, melyeket a Kiskunsági Nemzeti Park szervezett a támogatásunkkal.

Amit magunkénak érzünk, arra jobban vigyázunk
A hazai nemzeti parkok szemléletformáló tevékenységét a MOL hosszú évek óta támogatja. Tudjuk, hogy azzal tehetünk legtöbbet ezekért a felbecsülhetetlen értékű ökológiai egységekért, ha minél több honfitársunkkal megismertetjük őket.

Más szemmel…Igazán lelkesítő feladat, hogy olyan programokban működhetünk közre, melyek segítségével a Duna-Tisza közének legendás tája és más természetvédelmi területek fel tudják venni a versenyt a hagyományos utazási célpontokkal. A már segítségünkkel megvalósult Túzokünnep, a Darvadozás Dél-alföldi Ünnepe, a Magyar Pásztorkutyafajták Találkozója vagy éppen a Hortobágyi Vadaspark vidra és keselyűprogramja jó példák arra, hogyan lehet izgalmas programokkal megszerettetni nemzeti parkjainkat az idelátogatókkal.
Támogatásaink révén a közösségi programokon kívül az elmúlt években népszerűsítő kiadványok és programajánló füzetek is megjelentek.

Arra is volt már példa, hogy segítségünkkel tanösvényeket hoztak létre.”

A legendák velünk élnek tovább
Az akrobatikus csikósok, a bugaci futóhomokbuckák, a pásztorok a hagyományaikkal, és meséikkel, a felejthetetlen útmenti csárdák - ezek mind-mind a velünk élő Kiskunság. Egy olyan legendás hely, amely szerencsére nem csupán könyvek lapjain létezik, hiszen bármikor ellátgathatunk oda, és megcsodálhatjuk kincseit. Ahogy a többi nemzeti parkunk csodáit is, a Bükktől, a Hortobágyon át a Körös-Maros közéig…

A MOL büszkén veszi ki a részét abban, hogy ez még sokáig így legyen.