Betöltés folyamatban...

„Ott az olimpiai bajnok!”

Ez a mondat kísérte Szilágyi Áron győztes tusát a londoni olimpián.

Dicsekedhetnénk, hogy mi már korábban láttuk benne a jövő győztesét, de nem tesszük. A sportban ahhoz, hogy a legjobbá válj, a tehetség csupán a „belépő” egy hosszú és nagyon nehéz utazáshoz. A MOL büszke rá, hogy Áront a Tehetségtámogató Programjuk keretében az elejétől a végéig elkísérhették ezen az úton.

„…a jövő győztesei már itt vannak közöttünk, érdemes figyelni rájuk!”

Szilágyi Áron kardvívó a 2012-es londoni olimpia első magyar aranyérmese. Mindannyian emlékezhetünk arra a páratlan eleganciára és nyugodtságra, ahogy meccseit végigvívta. A mindössze 22 éves bajnok a döntőt fölényes, 15-8-as pontozással nyerte, technikáját a vívólegenda Gerevich Aladárhoz hasonlítják.

 

Már megérte
A fiatal sportolót 2006-tól négy éven át a MOL Tehetségtámogató Programja támogatta, csak ezután került 2011-ben a profi csapathoz. Szilágyi Áron az első sportoló, aki valóra váltotta a MOL azon célkitűzését, hogy a sportolókat a kezdetektől egészen a legnagyobb sikerekig kísérje.

Rio de Janeiro, készülj!
Vívózsenink természetesen nem tétlenkedett London után sem. Európa-bajnokságon csapatban ezüst, míg a budapesti világbajnokságon egyéni bronzérmet szerzett. Talán nem mellékes az sem, hogy utóbbinak Áron nem csak dobogós bajnoka, hanem arca is volt egyben. Bízunk benne, hogy a két év múlva megrendezésre kerülő brazil ötkarikás játékokon is kiválóan fog szerepelni, ahogy reményeink szerint még sokan azon fiatal sportolók közül, akik az utóbbi években rész vettek programunkban.

Magasabbra, gyorsabban, erősebben – mi segítünk!
Szilágyi Áron karrierje jó példázza a 2005-ben indult kezdeményezés céljait. A MOL elkötelezett támogatója minden olyan 10 és 18 év közötti magyar diáknak, akik sportágukban már bizonyítottak, de a csúcs meghódításához anyagi segítségre van szükségük. Mert a jövő győztesei már itt vannak közöttünk, érdemes figyelni rájuk!